Kinderspielplatz 't Speulparadies Beerta Oldambt Groningen
Speeltuin Beerta op Google+ Speeltuin Beerta op Facebook Nederlands - Dutch German - Deutsch
Menu

Menu

Speeltuinbende test 't Speulparadies

Speeltuinbende test 't Speulparadies

PERSBERICHT

Arnhem/Beerta, 25 juli 2016

De Speeltuinbende test speeltuin 't Speulparadies

Hoe toegankelijk is speeltuin 't Speulparadies in Beerta voor kinderen met een handicap? Op zondagmiddag 28 augustus gaat de Speeltuinbende dat eens grondig testen. xxx zal namens de gemeente Oldambt aanwezig zijn om de Speeltuinbende in actie te zien.

Het testteam van de Speeltuinbende bestaat uit kinderen met én zonder handicap die ervoor willen zorgen dat veel meer speelplekken in Nederland toegankelijk en bespeelbaar zijn voor kinderen met een handicap.

Iedereen is welkom om bij de test aanwezig te zijn.
Vanaf 13.00 uur arriveren kinderen en ouders van de Speeltuinbende in de speeltuin.

Vervolgens gaan de kinderen de speeltuin testen op toegankelijkheid en bespeelbaarheid.
Niet alleen de toestellen, maar ook de paden en de faciliteiten van de speeltuin. Onder leiding van Speeltuinbendeleider Ilse van der Put worden alle ervaringen verzameld en krijgt de speeltuinvereniging de ingevulde testkaart overhandigd.

Samen spelen

Bij speeltuin 't Speulparadies komen al veel kinderen met een beperking spelen. “We willen hen meer speelplezier geven”, zegt voorzitter Erik Helweg. “En dat betekent dat we meer moeten doen dan alleen een speciaal toestel aanschaffen.
We laten de hele speeltuin doorlichten en speuren naar die plekken waar nu nog niet alle kinderen kunnen spelen maar door een kleine aanpassing straks wel.
Door een test van de Speeltuinbende krijgen we goede feedback, goede PR en kunnen we ook de gemeente laten zien dat samenspelen belangrijk is”, aldus de voorzitter.

Samen spelen is samen leven. Veel speelplekken in het land zijn echter niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld omdat de toestellen niet bereikbaar of bespeelbaar zijn met een rolstoel.
De Speeltuinbende laat zien dat ook kinderen met een beperking gewoon buiten willen spelen. Dit testteam bestaat uit kinderen met én zonder handicap en is een initiatief van

NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

Frühere Nachrichten lesen? Siehe Seite Nachrichten


't Speulparadies wird ermöglicht durch: